Лозов насад

20 хектари

Првите лози се засадени во 2000-та година и се лоцирани во с.Возарци, во непосредна близина на градот Кавадарци. Лозовите насади на Китвин се простираат на надморска височина од 300 метри и истите се засадени со густина од 4,300 садници по хектар.

Во Китвин се одгледуваат различни сорти на грозје

Вранец

Ризлинг

Темјаника

Каберне Совињон

Совињон Бланк

Пино Ноар

Мерло

Шардоне

Викторија

0
    0
    Нарачка
    Вашата кошничка е празна