Современа дестилерија

Процесот на дестилација во дестилерија Китвин се одвива преку континуирана дестилациона колона на која се извршува шесткратна дестилација на висококвалитетно вино, при што се овозможува отстранување на сите штетни материи и добивање на беспрекорно чист дестилат со највисок квалитет.  

Моментално, капацитетот за производство на ракија на дестилерија Китвин изнесува 5000 литри на годишно ниво и постои можност за негово зголемување.

Нашата ракија се произведува од вински дестилат кој созрева во француски дабови буриња најмалку 24 месеци. Процесот на созревањето на ракијата се одвива во специјален подрум и под специјални услови кои се пресудни за квалитетот на нашиот производ.

литри на годишно ниво
9 +
0
    0
    Нарачка
    Вашата кошничка е празна